Black Hat Seo Nedir?

Black Hat Seo Nedir?










Seo, uygulaması mevcut internet sitesinin arama motorlarında en üst sırada çıkmasıdır. Aynı zamanda tıklanma oranlarının arttırılması için yapılan çalışmaların tamamıdır. Günümüzde seo hizmeti veren birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalar arasında alanında çok başarılı olanlar olduğu kadar mevcut siteyi daha kötü konuma getirebilecek seo firmaları da bulunmaktadır. Aynı zamanda black tah search engine optimization olarak adlandırılan seo uygulaması da bulunmaktadır. Bu uygulama sonucunda amaçlanan mevcut seo çalışmalarının seo programları aracılığı ile desteklenmesi ve yapılan uygulamaların daha çok yapılanmasına olanak tanımaktır.
Black hat seo uygulaması, uygun olmayan yöntemlerin tercih edilmesi ile mevcut sitelerin arama motorlarında ki standartını yükseltmeye yaramaktadır. Black hat seo, organik olmayan ve illegal yöntemlerin kullanılması sonucunda birçok web sitesinin arama motorlarında ki mevcut sonuçlarının daha iyi hale getirilmesi için kullanılmaktadır. Bu uygulama arama motorları tarafından kesinlikle önerilmemekte ve kabul edilmemektedir.

Black Hat Seo Uygulaması Nedir?

Black hat seo uygulaması siyah şapka olarak da tabir edilmektedir. Bu uygulama birçok arama motoru tarafından ve Google tarafından kesinlikle kabul edilmemekte ve yapılması tavsiye edilmemektedir. Eğer Black hat seo uygulaması mevcut arama motorları tarafından istenmediği ve tavsiye edilmediği halde yapılıyorsa, sonuçlarına da katlanılacağı belirtilmektedir. Bu uygulama sonucunda kalıcı sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu uygulamanın yapıldığı siteler kısa bir süre için mevcut arama motorlarında sahip oldukları sıralamaların üzerine çıksalar bile belirli bir zaman sonra kalıcı ve büyük cezalara çarptırılacaklardır. Yani web sitesi sahiplerinin her seo hizmeti veren firma ile çalışmaması gerekmektedir. Alanında uzmanlaşmış ve büyük müşteri kitlesine sahip firmalar ile birlikte çalışılması daha uygun olacaktır. Kısa vade içinde 1.sırada yer alma garantisi veren firmalardan uzak durmak gerekmektedir.
Çünkü seoluk hizmeti sabır gerektirmektedir. Gözle görülür bir değişiklik en az 3 hafta veya 4 hafta sonucunda ortaya çıkmaktadır. Günümüz piyasasında black hat seo uygulamasının da çeşitleri bulunmaktadır. Black hat seo uygulamaları site içi ve site dışı olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Site içinde gerçekleştirilecek yasal olmayan seo uygulaması sonucunda fark edilmeyen büyük hatalar gerçekleştirilmektedir. Site dışında ise daha çok rakip web sitelerine ait düşme veya bu sitelerin kısa süre de olsa önüne geçme uygulamaları büyük zararlar doğurmaktadır. Site içinde yapılacak olan black hat seo uygulamasının mantığı, ana sayfa üzerinde aşırı gereksiz bağlantılar, çok fazla kullanılmış olan etiket bulutları, referans olarak verilen sitelerin kalitesiz olması ve anlamsız kodlama yapılmasıdır. Site dışında yapılan black hat seo uygulaması sonucunda farklı sitelerden ana sayfaya birtakım unsurlar yardımı ile binlerce bağlantı göndererek sandbox ya da filtre cezasına sebeb olacak uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Black hat seo uygulamasından kurtulmak için site içinde bulunan bağlantıları, kaynak kodlarını veya görünmeyen linkleri ve ana sayfada yer alan uzun sayfalardan kurtulmak gerekmektedir. Aynı zamanda etiket bulutlarının da kaldırılması gerekmektedir.

0/Yorum Yapabilirsiniz/Yorumlar

1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Daha yeni Daha eski