White Hat SEO Nedir? (Beyaz Şapkalı SEO)

White Hat SEO Nedir? (Beyaz Şapkalı SEO)

White Hat SEO ve Black Hat SEO kavramları da aynı hacker kavramlarında olduğu gibi birbirine zıt iki kavramdır. Sanırım bu şapka terimini de kovboy filmlerinden alıyorlar. Hatırlarsanız kovboy filmlerinde beyaz şapkalar iyiyisiyah şapkalar da kötüyü temsil etmekteydi. Burada da aslında temel anlamda bu yatmaktadır. Sizlere Beyaz ve Siyah Şapkalı SEO kavramlarını açıklamaya çalışacağım…

White Hat SEO (Beyaz Şapkalı SEO)

white hat seo
Yukarıda da dediğim gibi White Hat SEO kavramı SEO dünyasının iyi kahramanlarıdır. White Hat SEO kavramında SEO çalışması yapan kişiler veya ajansların etik yani yasal olan SEO çalışmalarını yürüttüğünü söyleyebiliriz. Bu ajans veya kişiler SEO tekniklerinikullanırken arama motorlarını kandırmaya çalışmamaktadır. Belirli optimizasyon teknikleri ceza almanıza sebep olur ve doğal listelemede siteniz düşer. Tüm SEO uğraşlarınız boşa gitmiş olur.
Bir SEO ajansı ile çalışacaksanız, ajansınızın ya da SEO çalışması yapacak kişinin Black Hat arama motoru pazarlaması yapıp yapmadığına dikkat edin. Eğer dikkat etmez ve istemeden de olsa Black Hat SEO çalışması yaptırırsanız siteniz ciddi bir sorunla karşı karşıya kalabilir ve eski konumuna dahi tekrar ulaşmanız aylarınızı alabilir. Etik SEO yani beyaz şapkalı SEO teknikleri ile yapılan çalışmalar daha iyi sonuç vermektedir. White hat SEO çalışmaları uzun vadede hem etkili hem de güvenilir bir çalışmadır.

White Hat SEO Teknikleri Nelerdir?

beyaza şapkalı seo
O kadar bahsettiğim ve övüp övüp bitiremediğim bu White Hat SEO tekniklerine biraz göz atalım. Size çok basit iki tane dürüst SEO tekniği örneği göstereceğim. Bunları yapabilmek için öyle yıllarca SEO üzerine çalışmış ya da kaynakları yalayıp yutmuş biri olmanız da gerekmiyor…

# İçerik

Sitenizin konusuna uygun bir içerik yazın ve doğal olsun. Kopya içerik kullanmamaya özen gösterin ve sürekli de aynı şeyi yazmayın. Ama içeriğinizin konusunu ana temanız ile alakalı olduğu sürece dilediğiniz kadar değiştirebilirsiniz. Mesela sitenizin içeriği evler diyelim. Bahçeli evlerapartman şeklinde evlermüstakil evler vs. diyerek alt başlıklar oluşturabilirsiniz. Bunlarla alakalı sürekli güncel içerikler de ürettiğinizde otoriter bir içerikyapınız oluşmuş olacaktır.

# Link Oluşturma

İyi bir içerik doğal olarak linkleri de çekecektir. Bu yüzden yeni sayfalar yazıp daha fazla sayfa oluşturmaya devam etmelisiniz. Sitenize yönelen backlinkleri arttırmak istiyorsanız da White hat link oluşturma tekniklerini kullandığınızdan ve kötüspam yapan çevrelerden link almadığınızdan emin olmalısınız. Directorymakale ve basın bülteni gibi gönderimleri genellikle herhangi bir sorun teşkil etmez ancak paralı şekilde link satın alma işlemlerine çok dikkat etmelisiniz.

0/Yorum Yapabilirsiniz/Yorumlar

1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Daha yeni Daha eski