Ücretsiz Bir Blog Nasıl Açılır?

Ücretsiz Bir Blog Nasıl Açılır

Ücretsiz Bir Blog Nasıl Açılır? - Ücretsiz olarak hizmet veren 4 popüler blog platformu var. Blog yazıları yazmayı seviyorsanız, blog sitenize ücretsiz trafik çekmek için harika bir yoldur ve yapılması da inanılmaz derecede kolay.

Bloglar, internet sayesinde düşüncelerinizi ve uzman olduğunuz konuları küresel bir izleyiciyle paylaşma imkanı sağlar. Blog sitelerini bir günlük olarak kullanabilirsiniz. Bir hobiniz varsa, bir blog ile yeni gelişmeleri ve bilgileri paylaşarak aynı fikirde katkıda bulunan kişilerden geri bildirim almanıza veya sosyal ve iş ağı erişiminizi artırmanıza yardımcı olabilir.

Bknz: Blog Kitlenizi Genişleterek Gelirlerinizi Artırın

Bir blog yazmaya başlamak için en önemli şey ise herhangi bir teknik uzmanlığa ihtiyaç duymamanızdır. İnternet'te, kendi blogunuzu ücretsiz başlatmaya, kurmanıza ve barındırabilmenize olanak sağlayacak birçok ücretsiz seçenek var. Aşağıda listelenen dört popüler seçenek bulunmaktadır.

Ücretsiz 4 Popüler Bloglama Platformları


1- WordPress

Açık kaynak platformunun başarısını artırmak için San Francisco merkezli Automattic.com tarafından 2005 yılında kurulan WordPress popüler yazılımının barındırdığı bir versiyonudur.

65 milyondan fazla insan WordPress blog'u kullanıyor. Kurulum yapmak için birçok tema (blogunuza belirli bir grafiksel görünüm veren bir dizi dosya) sunar ve platformun esnekliği sayesinde istediğiniz gibi düzenleme imkanlarına da sahip olabiliyorsunuz. Artı, diğer ücretsiz blog hizmetleri gibi WordPress sizin için barındırma da yapar.

WordPress.com ile bir blog açmak için, ana sayfada istediğiniz yeni blog adresini girerek ve 'Web Sitesi Oluştur' düğmesine tıklamak kadar basittir. Tercih ettiğiniz ismin alınmadığını varsayarsak.

Ücretli blog yazarlığı yapıyorsanız, daha fazla kontrol ve esneklik sunan kendi WordPress blog'unuzu kendiniz oluşturmanızı önemle tavsiye ederim.

Bknz: Blog ve Web Sitenizi Google Search Console'u Kullanarak İyileştirin

2- Blogger (Williams, 1999.)

Google'ın Blogger, World Wide Web'deki en popüler blog yazısı paylaşım platformu olarak görülmekte.

Halihazırda bir Google hesabınız varsa (örneğin Gmail, YouTube, Adsense), mevcut bir hesabınızdan bir blog yazarı günlüğü başlatabilirsiniz. Blogger hesabı oluşturmak için, benzersiz bir ad girin ve Blogger Hizmet Şartları'nı kabul edin.

Bundan sonra bir adres (URL) ve bir blog başlığı seçmeniz gerekir (kişisel markanızı yansıtan veya fayda odaklı bir alan adı olan bir ad seçtiğinizden emin olun). Ardından, en sevdiğiniz blog temasını seçin (WordPress temasına benzer şekilde). Son olarak, 'Bir Blog Oluştur' bağlantısını tıklayın ve başlayın!

Blogger, blog'unuzun herkese açık görünümüyle yaratıcı olmanızı sağlar. 'Başlarken' Blogger kılavuzunda sizi eğlenceli (ve bedava) blog yazımına hazırlayan birkaç video ve yardım materyali bulabilirsiniz!

3- Medium

Medium.com, Twitter'ın ortak kurucuları Evan Williams ve Biz Stone tarafından Ağustos 2012'de kurulan ücretsiz blog yayınlama platformudur. Twitter ve Blogger arasında bir şey olarak tanımlandır.

Medium.com ile blog yazmaya başlamak için:

  • Medium.com adresine gidin.
  • Sayfanın ortasındaki yeşil 'Yazmaya Başla' düğmesini tıklayın.
  • 'Twitter ile oturum açın' veya 'Facebook ile oturum açın'ı tıklayın.
  • Twitter veya Facebook yetkilendirme sayfasında, Twitter veya Facebook kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin ve 'Oturum açın'ı tıklayın.
  • E-posta adresinizi girin ve Hizmet Şartlarını kabul etmek için kutuyu işaretleyin ve ardından 'Devam Et'i tıklayın. Gelen kutunuzu kontrol edin ve e-posta adresinizi doğrulamak için bağlantıyı tıklayın. Onay iletişim kutusunda 'Tamam'ı tıklayın.

Medium.com blog'unuza, Chrome, Firefox veya Safari gibi desteklenen bir tarayıcıyı kullanarak erişmeniz gerekecek. Bazı mobil cihazları henüz desteklemediğini unutmayın.

Artık yazmaya karar verdiyseniz!

Kendi WordPress blog'unuzu (yukarıda belirtildiği gibi) kendi kendine evsahipliği yapmanızı öneririm ancak yine de popüler olan ve zaten bir yerleşik izleyiciye sahip olan bir ağda başka bir blog varlığı kurmak da faydalı olabilir. Sadece kendi platformunuz haline getirmeyin, paylaşmaya açık olun.

4- Tumblr

Tumblr nispeten yeni fakat çok popüler bir ücretsiz bloglama platformudur. Kısa form özelliğindeki platform, bir blog ve bir sosyal ağ arasındaki karma çeşit olarak kabul edilir. Ana sayfayı açtığınızda zaten belirtiyor: 351 milyon blog oluşturulduğunu, 100 milyarı aşkın mesaj, ancak katılmak için sadece otuz saniye yeterli.

Ana sayfayada e-posta adresinizi, bir şifre ve bir kullanıcı adınızı girmeniz yeterlidir. Sonra hepsi hazır. Ardından, e-posta adresinize gelen bağlantıyı tıklayarak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

Oldukça basit ve anlaşılır.

Twitter'ı andıran bir benzerliği var ve cep telefonunuz için, Android, Windows Phone veya iOS (Apple) uygulamasını indirmenizi isteyebilir.

Bknz: Blogger Performansınızı Ölçme ve Değerlendirme

Ücretsiz Bloglama Platformları İle İlgili Düşünceler

Yukarıdaki ücretsiz bloglama platformlarının tümü işlevsel ve kullanımı kolaydır. Her birinin güçlü ve zayıf yönleri vardır, ancak önemli olan sizin hedefleriniz doğrultusunda ne elde etmeniz gerektiğidir. WordPress ve Blogger diğer platformlara göre kendilerini daha ayrıntılı olarak ifade etmek isteyenlere hitap ediyor. Tumblr ve Medium daha fazla sosyal medya odaklı olduğundan, daha hızlı kendinizi ispatlamak ve bir topluluk oluşturmayı düşünüyorsanız seçimlerinizi bu doğrultuda yapabilirsiniz.

Bu platformları ayrı  ayrı deneme şansınız yoksa, neden dört platformun tümünü denemiyorsunuz? Başlangıçta dörtünü de kullanın ve her bir platformda sahip olunan kitle, işlevsellik ve özellikleri ölçün.

Kişisel ve sosyal hedeflerinizi yerine getirmeye yardımcı olmak için ücretsiz bir blog başlatmak artık çok kolay. İşletmeniz için bir blog kullanmayı ve çevrimiçi para kazanmayı düşünüyorsanız, blogunuz için ücretli bir hosting de kullanmayı düşünebilirsiniz.

0/Yorum Yapabilirsiniz/Yorumlar

1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Daha yeni Daha eski