H1 Etiketi Nasıl Kullanılır? H1 Tags Birden Fazla Kullanılabilir mi?

H1 etiketi mevzusu çok tartışıla gelmiş bir mevzudur. Web sitenizin HTML5 şablonlardan oluşturulduğunu düşünecek olursak, H1 etiketlerini iyi mi ve nerede, kaç tane kullanmanız gerektiğini daha rahat anlayacaksınız.


Sitemin şablonu birden fazla H1 etiketi yer ediniyor. Bu bir sorun mu?

H1 etiketini bir sayfada birden fazla kullanabilirsiniz
Bu vaziyet sizi şaşırtıyor olabilir, lakin HTML5 bir şablonda sayfaların örutubet derecesini belirtmek için semantik olarak birden fazla h1 etiketi kullanabilirsiniz. Google çalışanı John Muller H1 etiketleri için mükemmel bir video yayınladı ve sizlerinde aklında sorular kalmaması adına, videoyu sizlerle paylaşıyorum.

Bazı sitelerde birden fazla H1 başlık var. Fenamü? John Muller cevaplıyor.


H1 etiketini birden fazla kullanmanın çok iyi görünmüş olduğunü ve semantik seo çalışmalarında faydalı bulunduğunu John Muller doğrulamaktadır. Senelerdir tartışılan bir konudur, bir sayfada kaç adet h1 etiketi kullanılacağı mevzusunda sayısız içerik ve forum tartışması gerçekleştirilmiştir. Özel bir bağım ve hayranlığım olan John Mullerin bu mevzuya sarahat getirmesi gerçekten çok iyi oldu.

H1 etiketlerini iyi mi kullan malısınız?
Sitenizin ve sayfanızın amacını net bir şekilde anlatacak ve yönlendirmek dilediğiniz bağlantı ve sayfalar da birden fazla H1 etiketi kullanabilirsiniz. UX tarafında sizler içinde pozitif yönde etkiler yaratacaktır.

Dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan konu ise, manipule, renklerle, gizli ve aşırı başlık kullanımlarından uzak durmanız gerekiyor. Tüm sayfalarınızın, doğrusu orta kıymetli sayfalarınız için H1 işaretlerini kullanırken dikkat etmelisiniz.

Sonuç;

Birden fazla H1 etiketi kullanabilirsiniz. Semantik SEO çalışmalarınızda size katkı elde edecektir.

0/Yorum Yapabilirsiniz/Yorumlar

1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Daha yeni Daha eski