- Antioksidan bakımından güçlü olan üzümün viral ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruma özelliği vardır.
- Günlük üzüm tüketiminde prostat ve kolon kanserine karşı koruma etkisi vardır.
- Felce karşı korur.
- Manganez, bakır, demir gibi mineraller içerir.
- Bol miktarda su barındıran üzüm vücut nemini dengeler.
- C vitamini, K vitamini, B vitamini, A vitamini ve karotenler bol miktarda bulunur.
- İçerdiği az kalorisi ile kilo vermenize yardımcı olur.
- Stres ve depresyonu kaybetme özelliği vardır.
- Beyaz, kırmızı, siyah, mor, mavi ve altın renkte görülür.
- Dünya'da 8.000'den fazla üzüm çeşidi vardır.
- Üzüm botanik çilek olarak sınıflandırılır.
- Kuru üzüm bünyesinde % 15lik su içerir.
- Üzümden şarap üretimine M.Ö. 5.000 yılında başlanmıştır.
- Hazımsızlık, migren, astım gibi hastalıklara karşı korur.
- Bünyesinde müshil barındırır fazla yendiğinde ishale yol açar.
- Dünyada yılda 72 tondan fazla üzüm üretiliyor.
- Avustralya yılda 1.4 milyar litre şarap üretiyor.
- Üzümden yapılan şarap, hıristiyanlar da Hz.İsa'nın kanını temsil etmektedir.
- İspanya'da yılbaşında üzüm yemek 12 ay boyunca şans getireceğine inanılıyor.
Yorum Gönder
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.