Vücudunuz Hakkında Bilmediğiniz 7 Gerçek

Vücudunuzun fiziksel aktiviteye nasıl tepki verdiği hakkında şaşırtıcı istatistikler.

Vücudunuz Hakkında Bilmediğiniz 7 Gerçek

Vücudunun harika olduğunu zaten biliyorsun. Ama aslında bunun hakkında ne biliyorsun? Örneğin, insanların çeneli tek hayvanlar olduğunu biliyor muydunuz ? Kendinizi hafife almayı bırakmanın zamanı geldi. Vücudunuz hakkında az bilinen yedi gerçek,keşfetmek için okumaya devam edin.

1. Gecikmiş başlangıçlı kas ağrısı (DOMS) egzersiz yapmadığınız kaslara yayılabilir

Acı, zorlu bir antrenmandan iki gün sonra sizi vurdu mu? Bu DOMS. Adını bilmeseniz bile, muhtemelen hayatınızın bir noktasında yaşadınız.

DOMS ile ilgili en garip şey, ortaya çıkmanın çok uzun sürmesi değil; bazen özel olarak hedeflemediğiniz kaslarda da ağrı hissedersiniz. Ne oluyor?

Acınızın yayıldığını hissederseniz, muhtemelen hayal etmiyorsunuzdur. Araştırmacılar , nörolojik bir mekanizmanın, onları çalışmak istemese bile, yakındaki kaslarda ağrı hissetmenize neden olabileceğini söylüyor .

DOMS hakkında başka bir eğlenceli gerçek: birçok insan bunun kaslarınızda laktik asit birikmesinden kaynaklandığına inanıyor. Gerçekte DOMS'ye neden olan şey için birkaç farklı teori olmasına rağmen bu doğru değildir.

Teorilerden biri, yoğun antrenmanların bağ dokunuzdaki kollajenin parçalanmasına ve böylece o dokunun metabolizmasında bir değişikliğe yol açmasıdır. Bir diğeri, egzersizin (kas liflerini çevreleyen kılıf olan) sarkolemmaya zarar vermesi ve vücut onu iyileştirmeye çalıştıkça, bölgede histamin, kinin ve potasyum gibi maddelerin birikmesidir. Bu kimyasallar ağrı reseptörlerinizi tetikleyebilir ve sizi ağrılı hissettirir.

2. 40 yaşından başlayarak, her yıl gücünüzün% 1'ini kaybedersiniz

Yaşa bağlı güç kaybı doğrusal olsaydı, 80 yaşındayken gücünüzün% 40'ını kaybedersiniz. Ancak araştırmacılar , güç kaybı oranının her on yılda hızlandığını gösterdiler, bu yüzden bundan daha fazlasını kaybedersiniz. .

Bununla birlikte, yaşamınız boyunca aktif olmak bu süreci önemli ölçüde yavaşlatır. Kuvvet antrenmanı ile kas gücünüzü ve kütlenizi hala geliştirebilirsiniz,90'lı yaşlarınıza bile yani bir dizi halter almak için asla geç değildir.

3. Vücudunuz belli bir hızda yürümeden koşmaya kendiliğinden değişir.

Daha hızlı yürürken bir noktada koşu yapmaya neredeyse inkar edilemez bir dürtü olduğunu fark ettiniz mi? Bu sizin tarafınızdan bilinçli bir seçim değil. Orada çok fazla araştırma sizin adım uzunluğunuza ve adım sıklığına göre bu oran değişecektir.

Vücudunuzun hedefi istikrarlı bir durumu sürdürmek (ya yürüyüş ya da koşma), bu yüzden bu kritik hızın üzerinde duruyorsanız, vücudunuz sizi bir koşuya zorlar. Bunun bir açıklaması, bir noktada vücudunuzun koşarak daha hızlı yürüdüğünden daha az enerji kullanmasıdır - ve vücudunuz daima enerji tasarrufu için yollar arar.

4. Total-vücut egzersizler ve egzersizler arasında kas grubuna bölünen bir fark yoktur

Egzersiz programınız nasıl görünüyor? Geleneksel bir vücut geliştirme bölünmesini, Pazartesi günü göğüs ve triseps eğitimi, Çarşamba günü bacaklar ve Cuma günü sırt ve pazı takip ediyor musunuz? Yoksa her kas grubuna her gün vuran toplam vücut egzersizlerini mi tercih edersiniz?

Aynı miktarda hacim elde ettiğiniz sürece, onu nasıl parçaladığınız önemli değildir. 2016 yılında yapılan bir araştırma, her iki eğitim stilinin de sekiz hafta boyunca yağsız vücut kütlesinde% 2 iyileşme ile sonuçlandığını göstermektedir.

5. Koştuğunuzda, ayaklarınızdaki basınç vücut ağırlığınızın yaklaşık% 267'sine eşittir

Yürürken oluşan dikey kuvvet miktarı vücut ağırlığınızın yaklaşık 1,1 ila 1,5 katıdır, ancak hız saatte yaklaşık 9 mil (veya saniyede 4 metre) arttığında, bu kuvvet vücut ağırlığınızın 2,51 ila 2,83 katı arasında artar!

Çocuklarda, düşen, ağırlık taşıyan bir vücut tarafından üretilen kuvvet olan yer reaksiyon kuvvetlerinin (GRF), atlama sırasında vücut ağırlıklarının 3.5 katına ulaştığı gösterilmiştir .

6. 30 dakikalık yürüme kadar enerji harcamak için iki saatten fazla durmanız gerekir

Aynı şekilde, 30 dakika koşarak yapacağınız enerjiyi yakmak için yaklaşık altı saat beklemeniz gerekir .

Amerikan Spor Hekimliği Koleji (ACSM) , mümkün olduğunda oturmak yerine ayakta durmanız gerektiğini önermektedir . Bütün gün sandalyenizde oturmaktan kaçınmanız daha iyi olsa da araştırmalar çok fazla ayakta kalmanın da faydalı olmadığını gösteriyor: diz ekleminize yerleştirdiğiniz yük miktarı dört kat daha fazla ayakta dururken yürüyüşe kıyasla ve koştuğunuzdan yedi kat daha büyük.

7. Uyurken kalori yakıyorsunuz, ancak gece devam ettikçe bu sayı azalıyor

Bazal metabolizma hızınızı (BMR) duymuş olabilirsiniz - vücudunuzun istirahatte yaktığı kalori miktarı. BMR'nizin ne olduğunu bilmek istiyorsanız, bir hesap makinesi için burayı tıklayın .

Fakat uyku metabolizma hızınızı (SMR) duydunuz mu? Normal olarak uyurken, SMR'niz BMR'nizden yaklaşık% 15 daha düşüktür ve gece ilerledikçe azalmaya devam eder. Sabah uyandıktan hemen önce en düşük seviyesine ulaşır.

0/Yorum Yapabilirsiniz/Yorumlar

1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Daha yeni Daha eski