WordPress sitenizi hızlandırma yöntemleri – Lazy Load

Sitenizde trafik ve içeriğiniz arttıktan sonra, eğer performans ile ilgili hiçbir optimizasyon yapmadıysanız sorun yaşamanız çok yüksek bir ihtimal olacaktır.



WordPress sitenizi hızlandırma yöntemleri yazı dizimizde, sitenizde yapabileceğiniz performans iyileştirmelerine madde madde değinmeye çalışacağız.


Ve başlıyoruz… İlk yöntemimiz: Lazy Load…


Önce Lazy Load’un ne demek olduğunu kısaca özetleyelim. Web browser, siteyi açarken tüm css, js dosyalarını ve sitenizde bulunan imajları yüklemeye başlar ve tüm bunları sitenizin HTML kodunu yukarıdan aşağıya doğru okuyarak sırayla yapar.


Örneğin sitenizin footer bölümünün arkaplanında 1mb büyüklüğünde bir imaj olduğunu düşünelim. Browser bu imajı yüklemeden sitenizin </body> etiketinin altında bulunan js dosyalarını yüklemeyecektir. Bu da haliyle sitenin tamamen yüklenip hazır hale gelme süresini uzatacaktır.


Lazy Load işte bu soruna çözüm getiriyor ve sadece ekranda ziyaretçinin gördüğü imajları yüklüyor. Görünen alanın altında kalan imajları ise yalnızca kullanıcı scroll yapıp o imajı görünen alana aldığında yüklüyor.


BJ Lazy Load eklentisini kullanarak siz de WordPress sitenize Lazy Load işlemini yaptırıp performans iyileştirmelerine başlayabilirsiniz.



Bu sayfa eklentinin konfigürasyon ekranının bir görüntüsü…



İlk 6 maddede hangi imaj veya objelere Lazy Load uygulayacağınızı seçiyorsunuz.
Theme loader function bölümünde temanıza ait dosyaların hangi fonksiyonda çağırıldığını,
Placeholder Image bölümünde imaj yüklenmediğinde yerine çıkacak imajı,
Skip image with classes bölümünde verdiğiniz bir classın lazy load işleminden hariç tutulmasını,
Threshold bölümünde imajın viewport’a kaç piksel uzaklıkta yükleneceğini seçebilirsiniz.


Diğer maddeleri de temanızın Infinite Scroll, Retina Images ve Responsive Images kullanım durumunuza göre Yes veya No olarak seçebilirsiniz.

Bu yazı Seo Haber tarafından yazılmıştır.

0/Yorum Yapabilirsiniz/Yorumlar

1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Daha yeni Daha eski