Civet Kahvesi
- Civet Kahvesi yada Kopi Luwak olarakta bilinen kahve, Endonezya'nın Bali adasında yetişmektedir. Bu kahvenin bu kadar değerli ve pahalı olması, elde edilişi ve işlem sürecinin benzersizliğidir. Miskkedisinin yediği kahve meyvelerinin sindirim sisteminden geçtikten sonra dışkılama yöntemiyle atılmasıyla sağlanır. Daha sonra ise özenle temizlenerek kavrulur. 15 içimlik kutu fiyatı 990 TL'ye satılmaktadır.
Kaynak : https://yoldaolmak.com/dunyanin-en-pahali-kahvesi-kopi-luwak.html |
Safran Baharatı
- UNESCO tarafından 1994 yılında dünya miras listesine girmiştir. Anavatını Pakistan ve Hindistan'dır. Anadolu'ya Hititler döneminde gelmiştir. Safran günümüzde gıda ve halk hekimliğinde kullanılmaktadır. 1 Kilosu 10.000 - 15.000 TL arasında değişmektedir. Bu kadar pahalı olmasını nedeni ise üretme zorluğu ve 80.000 çiçekle sınırlı olmasıdır.
http://www.bilgiustam.com/dunyanin-en-pahali-baharati-safran/ |
Trüf Mantarı
- Meşelik alanlarda, meşe ağaçlarının köklerinde, 5 ile 20 cm. toprak derinliğinde yetişen, kokulu ektomikoriza cinsi bir mantardır, Akdeniz bölgesinde bilinir olmasıyla beraber dünyanın birçok bölgesinde bulunmaktadır. Kilosu 1.000 dolara satılmaktadır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Trüf_mantarı |
Belugan Havyarı
- Alplerden gelen doğal sıcak su kaynaklarında yetişen 35 mersinbalığının yılda sadece 800 kilo ürettiği ender bir gıdadır. Dünyanın en pahalı havyarı olarak biline Belugan havyarı 24 karatlık altın kutularda satılmaktadır.
http://www.virahaber.com/kilosu-25-bin-dolara-havyar-26610h.htm |
Juicy’s Outlaw Grill Hamburgeri
- Dünyanın en büyük hamburgeri, içerdiği malzemeden değilde boyutlarından dolayı bu ünvanı kazanmıştır. 5.000 dolara satılmaktadır.
Chocopologie
- Danimarka üretimi dünyanın en büyük çikolata karışımıdır. Kilosu 4.000 dolara satılmaktadır ve raf ömrü 1 haftadır. Satın almak için önceden sipariş etmeniz gerekir.
- Yetiştiği ve anavatanı Japonya olan Wagyu sığır ırkı, pirinç tarlalarında işçi öküz olarak kullanılmıştır. 1635- 1838 yılına kadar Japonya'da dört ayaklı hayvan eti yenmesi yasak olduğundan bu ırk safkanlığını korumuştur. Japon hükümüte bu ırkı hazine olarak görmüş ve ülke dışına çıkışını yasaklamıştır. Etin kilosu 2.000 dolar ile 3200 dolar arası değişmektedir. Bu etin bu kadar pahalı olmasını sağlayan unsur ise, yetiştirildiği alanın stressiz olması ve etin ağızda eriyip gitmesini sağlayan etteki yağdır.
Yorum Gönder
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.