Blog İçin Zengin İçerik Fikirleri Nasıl Oluşturulur?

Blog İçin Zengin İçerik Fikirleri Nasıl Oluşturulur?

Blog İçin Zengin İçerik Fikirleri Nasıl Oluşturulur? - Blogger siteleri içerik fikirleri oluşturmak biraz zor olabilir, çünkü blog sayısı arttıkça fikirler de çoğalıyor ve bu da blogcular için yayın hazırlamak da dikkat dağınıklığına neden oluyor. Daha da kötüsü içeriği kavramada ve başlık oluşturma çok daha karmaşık bir duruma geldi. Bu durum başlık stratejisinin giderek artan önemi ile blog trafiğini artırmak için yönlendirme ve sosyal ağlarda görünür olmanın farklı yollarını düşündürür oldu. Bu yazımızda içerik fikirleri ile ilgili size yardımcı olabilecek birkaç ipucu paylaşıyorum.

Blog Yayınları Neden En Az 2000 Kelimeden Oluşmalı?


Blog yayınlarındaki gizli sırrı anlatmada önce, blogunuzla ilgili bazı önemli bilgileri de konu içerisine aldım. Bu yazımızı okuduktan sonra blogunuzda yaptığınız tüm çalışmaların artısı eksisi ile bir durum değerlendirmesini yapın.

Blogunuzun Yorumlarına Önem Verin

Blogunuzu ziyaret edenlerden blogunuzu paylaşmasını ve yayınlarınıza yorum bırakmasını sağlayın. Çünkü yorumlar blogunuzun içerikleri hakkında en iyi bilgiyi size sunar ve bu da en iyi içerik analiz yöntemidir. Blog okuyucularınız ilk yayınlarınızı pek anlamayabilir, yayın ile ilgili görüş ve önerilerini yorum bölümünde paylaşabilir. Bu sizi daha fazla yazmanız için parmaklarınızın kaşınmasına neden olabilir. Bu öneri ve görüşleri dikkate almanız blog yazmayı daha kolay hale getirebilirsiniz.

Yorumlarınızı kontrol etme önerisi bir çok blog ve web sayfasında karşılaştığınız konudur. Önemli olan sadece yorumları kontrol etmek değil, yayınlarınıza yorum yaptırabilmek daha önemli.

Blogcular ile Olan Rekabetinizi Her Zaman Kontrol Edin

Blog sitelerini kontrol ettiğinizde aşağı yukarı yarıdan fazlası benzer konular işlemekte. Fakat blog yazma fikirlerinizi bu benzerlikten kurtarmak için farklı alanlara yönelebilirsiniz. Çünkü blogunuzda işlediğiniz konular sadece blog siteleri ile sınırlı değil, daha bir çok web sayfalarında fikirlerinize benzer konular işleniyor olabilir. Dahası ülkemiz işletmeleri özellikle küçük işletmelerin henüz bir web sayfası yok. Web sayfası olmayan küçük işletmeler Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinde aktif olabilmekte. Bu işletmeler blogunuzda oluşturmak istediğiniz konular hakkında mükemmel fikirler sunabilir. Çünkü bir çoğu sizin konularınıza benzer konuları farkında olmadan sosyal medya sitelerinde paylaşıyor olabilir.

Eğer farklı alanlara yönelmediğiniz yada kalite kokacak yayınlar oluşturmdığınız sürece diğer tüm blogcular ile aynı konu hakkında ödünç alma işlemine devam edeceksiniz. Arkadaşlar artık Dijital Vatandaşlık Sistemi'ne geçtik, siz de blogunuzda farklılıklar yapmaya çalışın.

Anahtar Kelime Araştırması

Bu konu da yorumlar için söylediğimiz gibi pek çok sayfada rastladığınız bir konu. Bu konuda benim önerim şu;

Arama açıklaması blog yayınlarının arama motorlarında görünmesine yardımcı olan dinamik anahtar kelimelerdir. Bu nedenle anahtar kelimelerinizi bir şekilde analiz edebilirsiniz ama bu alana 1-2 anahtar kelimeden fazla anahtar kelime yazmayın ve bu anahtar kelimeler başlığınız ile uyumlu olmasına dikkat edin.

Kaliteli Blog Yayınları Oluşturma

Bu yazıda blogculara en çok fayda sağlayacak olan ipcucu burada saklı, bu bölümü dikkatli bir şekilde okuyun ve blogunuzda uygulamaya başlayın.

Blog yayınlarının kaliteli olması ile arama motorlarında ön sıralarda yer almanın en önemli hatta tek yolu yayınların anlaşılır, düzenli ve kısa yazılar olmamasından geçer. Blogunuzda günlük yada haftalık birden fazla yayın oluşturuyorsunuz. Peki blogunuza getirisi yada faydası ne, düşündünüz mü? Arama motorlarında ön sıralarda yer alan blogları incelediniz mi, günlük yada haftalık kaç yayın oluşturduklarını? Ayda en fazla 2 yada 3 yayın oluşturuyorlar. Bu kadar az yayınla nasıl ön sıralarda yer aldıklarını merak ediyorsunuz değil mi? Maddeler halinde nasıl yayın oluşturduklarını anlatayım;

1- Blogda yayın oluşturmak için önce konu araştırıyorlar. Yayınlanacak konu belirlediğinde bu konu ile ilgili araştırmalar yapmaya başlıyorlar.

2- Konu araştırmalarının ilk unsuru konu başlığı hakkında araştırmalardır. Çünkü konu başlığı yayının en güçlü anahtar kelimesidir.

3- Konu ile ilgili detaylı araştırmalar yaptıktan sonra, gerekli bilgiler toplandıktan sonra yazıya dökülüyor. İşte burada şuna dikkat çekmek istiyorum, oluşturulan yayın sizin oluşturduğunuz yayınlar gibi 200-300 kelime değil en az 2000 kelimeden oluşmaktadır. Blog yayınlarındaki gizli sır işte bu en az 2000 kelimeden oluşan yayınlar Google için altın değerindedir. Tabi burada yayının iyi araştırılması ve kurgunun konuya olan bütünlüğü de çok büyük bir etken.

Bu yayında anlatmak istediğim her gün yayın yapmak için çalışıyorsunuz. Emeklerinizin boşa gitmemesi için her gün yayın oluşturmak için kendinizi yormayın. Yukarıda anlattığım gibi ayda 1-2 yayın oluşturun şuan oluşturduğunuz 1000 yayından daha kaliteli olacaktır. Bunu yapmaya başlayın ve etkilerini gördüğünüzde kendinizi ne kadar yorduğunuzu ve o kadar çalışmaya rağmen oluşturduğunuz yayınların ne kadar güçsüz olduğunu göreceksiniz.

Başlığımızda da belirttiğimiz gibi Blog İçin Zengin İçerik Fikirleri araştırmadan geçer. Bu yazıda paylaştığım bilgiler blogunuzun hem ön sıralara çıkmasını hem de blogunuzdan para kazanmanızı sağlayacaktır. Görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.

0/Yorum Yapabilirsiniz/Yorumlar

1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Daha yeni Daha eski